Länkar

Allt om trädgård

Hemsida för Sveriges största trädgårdstidning med bilder, tidningsinnehåll och butik.


Den virtuella floran

Hemsida för Naturhistoriska Riksmuseet där 131 familjer, 668 släkten och 2040 arter ur den svenska floran visas upp.


E-planta

E-planta är varumärket för träd och buskar utvalda för det svenska klimatet.


Fastighetsägarna

Intresse- och serviceorganisation för privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholms och Gotlands län, med verksamhet inom en mängd olika områden, bland annat näringspolitik, juridik, förvaltning, teknik, inköp och försäljning.


Garden

Garden.se fokuserar på tips och råd kring trädgård och utemiljöer. Här finns nyheter, sevärdheter och ider för dig med trädgård som intresse. Garden.se har också en omfattande lista med trädgårsrelaterade länkar.


Gunnebo Slott

Gunnebo slott är ett av Sveriges bästa och mest stilrena exempel på nyklassisk byggnadskonst. Det ligger vackert beläget mellan Rådasjön och Stensjön i Mölndals kommun, strax söder om Göteborg och bjuder förutom slottet även på storslagen trädgårdskonst.


Odla.nu

Mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av trädgård och odling. Odla.nu är Sveriges största trädgårdssajt med över 1000 sidor med odlingsbeskrivningar för köksväxter, kryddväxter och bärväxter, artiklar om allt från sniglar och rådjur till pelargoner och trädgårdsdammar.


Riksförbundet Svensk Trädgård

Förbundets ändamål är att främja den fritidsmässiga trädgårdsodlingen och att verka för en allmän förbättring av trädgårdskulturen, och därmed boendemiljön, genom utrednings-, rådgivnings- och informationsverksamhet samt främjande av ekologisk odling.


Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård är en öppen trädgård för intresserade besökare där huvudsyftet med verksamheten är att åskådliggöra och demonstrera kulturåtgärder i trädgård och park.


Royal Horticultural Sciety

En av världens största trädgårdsorganisationer. Här finns allt om blommor och odlingar på engelska.


Sofiero Slott

Sofiero Slott, en blomstrande oas i utkanten av Helsingborg. Sofiero var Gustav VI Adolfs älskade sommarslott. Här växer och frodas fortfarande hans berömda rhododendronsamling och kronprinsessan Margaretas fantastiska blomsterrabatter.


Sveriges Lantbruksuniversitet

SLU är ett universitet med en tydlig samhällsroll: att ansvara för kunskapsuppbyggnad och kompetensförsörjning inom områden som jordbruk, skogsbruk och livsmedelsindustri till miljövård, kretsloppssystem, veterinärmedicin och bioteknologi.


Sveriges Trädgårdsanläggarförbund

STAF ett rikstäckande förbund, men har även lokalföreningar på vissa platser runt om i landet, STAF Stockholm, STAF Skåne, STAF Mellansverige och STAF Västra Sverige..


Återvinningsindustrierna

En branschorganisation av återvinningsföretag på den privata marknaden, som valt att aktivt arbeta med miljö och etik med målet att skapa en återvinning som är långsiktigt hållbar. Föreningen är ett exempel på en modern och flexibel branschorganisation som samarbetar med myndigheter och departement.